fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביג דאטה הלכה למעשה / מערכות Big data

ביג דאטה, צמד מילים די שחוק ונפוץ בשנתיים האחרונות אך הוא בא לבטא שינוי עמוק ופריצה של יכולות ניתוח המידע העיסקי הסטנדרטי כפי שידועות לנו ונפוצות כל כך במסגרת מערכות ה – BI הקיימות כמעט בכל הארגונים היום.

ההתרחבות של עולם ה- BI התאפשרה בזכות התפתחות טכנולוגית וצמיחה חסרת תקדים של נפחי המידע הקיימים בעולם המחשוב. ניתן לאפיין מערכות ביג דאטה כמערכות הכוללות את ארבעת ה -V

Volume – מערכות המייצרות נפתחי מידע עצומים (מעל מאות Tera) מצריכות יכולות טיפול מידע שונות מהמערכות הקיימות

Variety– אנו מכירים את מערכות המידע מבוססות המידע המובנה, הטבלאי. כאן כבר מדברים על מערכות Big Data המייצרות נתונים במידע בפורמטים שונים ומשתנים. מערכות המקור הינן מערכות ניידות מבוססות סלולאר או צ'יפים המשדרים אותות ועד אתרי מסחר עמוסים.

Veracity – מהימנות הנתונים מוטלת בספק מפני שמטבע הדברים המידע אינו מסודר בתבניות ברורות והמערכות לא תמיד תוכננו על מנת לייצר לוגים מסודרים וברורים לניתוח, לכן יש צורך בניתוח נתונים שונים מבעבר.

Velocity – קצב גידול הנתונים במערכות אלה הינו עצום. מערכות האוגרות SMS-ים, עוקבות אחרי פעילות Facebook, תנועת נתונים ברשת, מסחר במניות וכו, צריכות להתמודד עם קצת גידול המצריך התייחסות טכנולוגית וארכיטקטונית שונה.

ניתן להוסיף עוד כמה V’s אבל אנו מאמינים כי בבסיסה של מערכות Big Data חייב להיות צורך עיסקי ברור עוד לפני הקמה של תשתית רחבה שתאפשר ניתוח מידע.

 

לצורך דוגמא הכנו סרטון המתאר הקווים כללים מערכות Big Data שהקמנו עבור לקוח :

 

הדוגמא מראה כיצד מערכת המייצרת נתונים במגוון אזורים בעולם, חלקם ב- Cloud וחלקם ב- On Premise

דטה קיוב צברה בשנתיים האחרונות ניסיון רב בתכנון ויישום בפועל של מערכות Big Data מבוססות טכנולוגיות חדשניות ביותר בענן או ב- On Premise וכן ביישום בפועל של מודלים סטטיסטיטיים המאפשרים חיזוי פעולות מכונה\ משתמש.

לקבלת ייעוץ ללא התחייבות

צביקה ירון, דטה קיוב.

×
דילוג לתוכן