כמעט בכל ראיון עבודה שהייתם בו או שתהיו בו בעתיד יש את השלב הזה בו אתם הופכים ממרואיינים למראיינים- אתם מקבלים את הבמה להתעניין ולשאול שאלות את מי שעד עכשיו הוביל את הריאיון ושאל אתכם את כל השאלות.
רבים חושבים שהשלב הזה הוא סתמי ואינם מכינים שאלות מראש או שאינם מקדישים לו מחשבה, אך תתפלאו לדעת עד כמה השלב הזה קריטי לגיבוש הדעה עליכם מציידו של המראיין!
שלב זה קודם כל מאפשר לכם באמת לשאול דברים שלא עלו בראייון עצמו וחשוב לכם להכיר ולדעת בתור מועמדים לתפקיד בחברה, ובנוסף הוא גם מאפשר למראיין להכיר עוד חלק במבנה האישיות שלכם וגם לדעת מה חשוב לכם במקום העבודה.
אז כדאי שתגיעו לראיון עבודה הבא שלכם כמה שיותר מוכנים- הכנו לכם מספר שאלות גם על התפקיד וגם על החברה אליה אתם מועמדים שיעזרו לכם:
- אשמח לשמוע מה היא התרבות הארגונית של החברה?
- מי הם המתחרים העיקרים שלכם כיום?
- איך החברה מתמודדת עם משבר הקורונה?
- לאן את/ה חושב/ת שהחברה תפנה ב-5 שנים הבאים?
- מה הם ערכי החברה?
- האם יש מקום להתפתח במסגרת התפקיד?
- איך נראה יום עבודה במסגרת התפקיד?
- מה הם הממשקים העיקריים איתם אני אעבוד?
- מה חשוב לכם שאביא לידי ביטוי בתפקיד?
- מהן ההזדמנויות הגדולות העומדות בפני החברה כרגע?
- מה הדבר שאתה הכי אוהב בתפקיד שלך/ בחברה?
- מה המטרות של החברה לטווח הקרוב?
- מול מי אעבוד באופן ישיר במסגרת התפקיד?
- מה הציפיות שלכם מעובד חדש במהלך חצי השנה הראשונה שלו בתפקיד?
- בהנחה שאתקבל לתפקיד, מה הם תנאי ההעסקה?
לסיכום, חשוב שתזכרו שבסופו של דבר ראיון עבודה הוא דיאלוג ויש חשיבות גדולה לאינטראקציה בינכם לבין המראיין. חשוב שתשאלו את השאלות הנכונות שיכולות לספק לכם מידע על המקום אליו אתם מועמדים, בסופו של דבר ראיון עבודה לא רק מספק אינדיקציה האם אתם מתאימים לארגון או לחברה, אלא האם גם הם מתאימים עבורכם. מקווים שעזרנו לכם, ושבפעם הבאה שהמראיין ייתן לכם את הבמה לשאול את השאלות שמעניינות אותכם נצלו זאת בחוכמה!